Verschillen branding & marketing in 2020

Belangrijke verschillen

Laten we beginnen met te zeggen: in 2020 zijn de verschillen tussen branding en marketing nog steeds hetzelfde. Branding is nog steeds branding en marketing is nog steeds marketing. De manier waarop deze samenwerken is de laatste jaren wel wezenlijk veranderd, met name het gebruik van marketing op basis van branding.

Maar voor we kijken naar de verschillen, wat is branding eigenlijk en wat is marketing? Algemeen wordt vaak gezegd: Marketing is hoe de klant (voor de eerste keer) met een merk in aanraking komt. Branding is de reden dat de klant vaker terug komt. Marketing heeft de push functie en branding heeft de pull functie, maar is dat in 2020 nog wel waar?

Branding
Branding komt letterlijk van het engelse woord voor brandmerken, wat vroeger gedaan werd bij vee om het uit elkaar te houden of te merken als eigendom. In het bedrijfsleven is het niet veel anders. Je wil je merk onderscheidend maken van de rest, punt.
Uiteindelijk is de wereld wat gecompliceerder geworden en zijn er manieren gevonden om je verder te onderscheiden dan je “brandmerk”. Tegenwoordig is waar je voor staat net zo belangrijk als de reden waarom klanten een product moeten verkopen, zo niet belangrijker.

Het is in ieder geval niet een logo of een huisstijl of een communicatiestijl. Die dragen bij aan je branding, meer niet. Een (bijna) perfecte uitleg is de volgende van Marty Neumeier:

 

“It is a result. A customer’s gut feeling about a product, a service or a company. It ends up in their heads and in their hearts. It is a reputation. It is your business reputation”

(klik voor volledig filmpje)

 

Een mooie branding-analogie vind ik het voorbeeld van de pakken koffie: Als je in een supermarkt zou staan en alle pakken koffie zouden zwart zijn met het woord koffie erop zou je elk pak moeten bekijken wat er in zit (buiten koffie, ja duh) en of het bonen zijn of een maling, welke soort er gebruikt is etc. Als er er echter 1 merk tussen staat met een naam en een verpakking wat je kunt associeren met je gevoelens en ervaringen met het merk weet je meteen of je deze wel of niet kiest.

Marketing 
De mooiste uitleg van marketing komt van Al Ries: Marketing = brandbuilding. Van oudsher is marketing gebaseerd op verkoop, terwijl het gebaseerd moet zijn op branding. Dat is tegenwoordig gelukkig steeds meer het geval. Marketing gaat niet om het verkopen, maar om het bouwen van een merk in de gedachten van de potentiële klant. Een sterk merk zorgt voor sterke marketing.
Dit klopt ook wel: je kunt een fortuin besteden aan advertising, sales promotie en PR, maar zonder merk helpen die je niet je doel te bereiken. Andersom is ook het geval, je kan de beste tools in huis hebben voor het mooiste merk wat ooit bestaan heeft: als je niemand weet te bereiken om daadwerkelijk een merk bij te bouwen faal je ook.

Verschillen in 2020
In 2020 worden verschillen tussen branding en marketing steeds kleiner en raken steeds meer verweven:
We zien dat goede branding steeds belangrijker is om een merk onderscheidend te maken, maar vooral als bouwstenen voor de marketing activiteiten.

Qua marketing is vooral de marketing strategie veranderd. We zien dat het steeds belangrijker is dat je weet wie je wil en kunt bereiken met welke authentieke(!) boodschappen. Daaromheen speelt de opkomst van een multichannel benadering en contentgedreven marketing steeds meer een rol.

De shift van outbound marketing naar inbound marketing zal nog meer plaats gaan vinden en daarmee worden de verschillen tussen branding en marketing steeds kleiner. Het gaat steeds meer om het delen van relevante content om te laten zien waar je voor staat en wat je kennis is, in plaats van alleen maar roepen hoe goed je product of dienst is aan mensen die dat helemaal niet willen horen.

De beste ontwikkeling wat ons betreft is dat degene die het hardst roept en het meeste betaald steeds minder grip krijgt op wat wij als klant willen zien. Een wereld zonder onnodige reclames, schreeuwerige billboards en alleen maar content die jij wil zien of relevant vindt…. prachtig!

Tips voor krachtige marketing in 2020

  • Zorg voor een onderscheidende positionering, creëer persona’s van je doelgroep en weet wie je bent en waarvoor je staat als merk en waar je naartoe wil. 
  • Richt je op inbound marketing en niet op outbound marketing. Alleen maar zenden met de boodschap hoe goed je product is, is in 2020 echt passé.
  • Zorg voor een goede marketingkalender met een bijbehorende strategie over hoe deze te gebruiken, gericht op resultaten.
  • Weet wat je contentstrategie is en zorg voor authentieke content en borg deze bij alle belanghebbenden in het bedrijf.
  • Bekijk je marketingbudget en overweeg of de besteding nog aansluit bij je doelen. Gaat een groot gedeelte van het budget nog naar traditionele media? Wellicht tijd om de zaken anders aan te pakken.
  • Zorg voor een goede sparringspartner die je anders laat denken, het vuur aan je schenen kan leggen en gewoon meer kennis van heeft van branding en/ of marketing dan jij.
  • Test je hypotheses en ideeën. Valideer bij echte gebruikers en zorg dat je snel kan schakelen indien je de marketingplannen aan moet passen. Houd rekening met meerdere iteraties, 1 plan in beton gieten is niet meer de beste optie.
  • Bel met Rabble Rabble als je vragen hebt of gewoon de prachtige stem van bijvoorbeeld Bram wilt horen (dat wil je namelijk).

Op de hoogte blijven?

Wil je meer weten over marketing en communicatie of heb je hulp nodig bij je positionering en het ontwikkelen van persona’s? Get in touch.

Get in touch

Call us Mail us