Nieuwe richting

In mijn vorige artikeltje gaf ik al een kleine hint naar 'de nieuwe richting,' met de belofte om er nog wat meer over uit te weiden. Bij deze dus.

In een notendop

Weg met de ouderwetse hiërarchische culturen en welkom samenwerkende innovatieculturen.

Wat zijn jullie aan het bekokstoven Bram?

Nou eigenlijk is de nieuwe richting niet echt super nieuw. Het is meer een verlengde van de dingen die we al een hele tijd doen. Let me explain! Je weet waarschijnlijk wel dat wij merken bouwen (merkidentiteit en visuele identiteit), marketingcampagnes ontwikkelen (boodschap, doelgroep, visuele communicatie) en marketingtools ontwerpen (website, mobile apps, content). Dat blijven we ook gewoon doen zoals je dat van ons gewend bent.

Wat je waarschijnlijk ook al weet is dat wij altijd strategisch te werk gaan. Een merk/campagne/tool, moet een doel dienen. Het moet je verder brengen, van punt a naar punt b. Een investering moet juist dát zijn: een investering, geen uitgave. Wij starten een samenwerking met klanten daarom altijd door te bepalen op welk doel we afstevenen en ontwikkelen een strategie om dat doel te bereiken.

 

Goed, ga je me nu onderhand vertellen wat er nieuw is dan?

Bijna, als je je écht niet meer kunt bedwingen scroll dan even door tot het einde van dit artikel. Anyway: door hetzelfde ontwikkelproces heel vaak te doorlopen en door veel te experimenteren met nieuwe technieken zijn we tot een aantal innovatieve workshop-methoden gekomen om (merk)strategieën te ontwikkelen voor onze klanten. Deze methoden zijn super effectief en leiden (tot nog toe) in 100% van de gevallen tot mooie resultaten.
Het aller mooiste resultaat van deze methoden is echter niet het concrete eindresultaat. Het mooiste resultaat is namelijk het enthousiasme en de effectiviteit, waarmee teams samen tot een oplossing komen.

 

“The days when bosses made decisions on their own are over. We’ll master the future together!”

– Markus Reithwiesner

 

We hebben gemerkt dat veel MKB-teams het lastig vinden om samen te werken tot een concrete oplossing en daar ook daadwerkelijk actie op kunnen ondernemen. Voor managers is het dan vaak weer lastig om hun teams enthousiast te krijgen voor verandering en nieuwe ideeën.

Dat is ook niet zo gek. Managers voelen vaak de druk om constant nieuwe ideeën aan te dragen om hun bedrijf te laten groeien. Pas wanneer een idee concreet genoeg en uitvoerbaar is worden de teams op wie het idee betrekking heeft ingelicht. Er wordt een vergadering georganiseerd met een korte presentatie en medewerkers krijgen op dat moment een uurtje of twee de tijd om feedback te geven. Het interne ‘sales’ proces begint: de manager probeert zijn idee te verkopen aan het team en het team probeert uit alle macht ‘alweer een verandering’ tegen te houden, door zoveel mogelijk gaten in het idee te schieten. Na een uurtje of twee komt de compromis, vaak in de trant van: nou jongens, bedankt voor jullie input. We gaan voor nu gewoon met het nieuwe idee aan de slag en dan kijken we na een tijdje wel of we verbeteringen aan kunnen brengen.

 

Lekker man, meteen weerstand.

Manager balen, medewerkers balen, directie balen.
Nu denken wij: dat kan anders!

En dat denken we niet alleen, dat hebben we ervaren, keer op keer op keer tijdens onze workshops en sessies. Onze workshops zijn namelijk volledig geënt op het oplossen van problemen en ontwikkelen van nieuwe ideeën door directe betrokkenheid van medewerkers, teamwork en communicatie. En dat werkt! Weg met de ouderwetse hiërarchische cultuur en welkom samenwerkende innovatiecultuur.

 

Oké klinkt goed, maar heb ik iets gemist of heb je nu nog steeds niets verteld over die nieuwe richting?

Klopt, scherp, excuus. Komt ie dan: naast het begeleiden van trajecten zoals hierboven beschreven (wat we dus al heel lang doen), zijn we achter de schermen druk bezig met de ontwikkeling van een trainingsprogramma. Een waar innovatie Academy, waarbij we interactieve trainingen verzorgen die teams helpen om effectief en toekomstgericht samen te werken.

 

We helpen ondernemers, managers en medewerkers de methodes eigen te maken om hun innovatie- en veranderprocessen te verbeteren en zo de bedrijfscultuur te transformeren tot een innovatiecultuur.

 

Goed idee toch? Als wij het kunnen leren, dan kunnen anderen het ook!

Op de hoogte blijven?

Wil je meer weten over innovatie of heb je hulp nodig bij de ontwikkeling van innovatie binnen jouw bedrijf? Get in touch.

Get in touch

Call us Mail us